Project Deurne

Deurne is een gemeente in Noord-Brabant. De in de regio Peelland gelegen gemeente telt 32.177 inwoners en heeft een oppervlakte van 119,02 km². De gemeente Deurne maakt deel uit van het kaderwetgebied SRE.

De context

Gemeente Deurne heeft 12 vacatures vacant. Ze willen de vacatures graag op een moderne manier communiceren en los van de huidige website. Vraag is of we een moderne website kunnen maken waarop deze vacatures (en toekomstige vacatures) kunnen communiceren?

De aanpak

Op basis de aangeleverde teksten en visuals hebben we de website www.werkenbijgemeentedeurne.nl opgezet. Op deze website hebben wij vacatures geplaatst. Bezoekers van de website kunnen deze vacatures eenvoudig filteren op opleiding en/of vakgebied. Onder elke vacaturetekst staat een sollicitatiebutton. Na het klikken op deze button kunnen kandidaten eenvoudig hun gegevens invullen en documenten als bijlage meesturen. Uiteraard is de website voorzien van een geldig SSL certificaat, zodat de website https is.
Deze website werd gepromoot via Social Media (Facebook en Linkedin). Daarnaast werden er ook advertenties geplaatst in Binnenlands Bestuur Magazine, de dagbladen en regionale huis-aan-huis bladen.

Resultaat: Een groot deel van de vacatures is ingevuld en Gemeente Deurne gebruikt de website nu voor alle vacatures die ze communiceren. Ook de sollicitaties via andere kanalen worden geredirect naar deze website, zodat alle reacties op dezelfde manier en op één plek binnenkomen.