Danca Brochure

Danca is producent van kwalitatief hoogstaand, tijdloos zitmeubilair met een moderne look. Het van oorsprong Nederlands meubelbedrijf richt zich op het hogere, moderne marktsegment. Danca maakt gebruik van bekende meubelontwerpers zoals Remy Meijers, Mat Linders, Michelle Moore en Teun van Zanten. Danca doet alles zelf: de productie van de houten frames, de stoffering en het transport.
Naast een uitgebreide Danca collectie produceert Danca ook onder private label voor ander groothandelsbedrijven.

De context

Om het nieuwe assortiment zitmeubelen aan de consumenten te tonen wilde Danca een nieuwe brochure laten ontwikkelen. De brochure wordt via de verkooppunten van Danca meegegeven aan potentiële klanten en aan mensen die een Danca bank gekocht hebben.

De aanpak

We hebben eerst de look & feel bepaald aan de hand van een aantal schetsontwerpen. Ook hebben we gekozen voor een afwijkend en liggend formaat van de brochure. Na een selectie van de fotografie en het schrijven van korte teksten hebben we de 60 pagina’s tellende brochure opgemaakt. Ook hebben we alle technische tekeningen op basis van aangeleverde CAD-bestanden in één stijl opgezet. De brochure is gedrukt op mooi mat papier en is als soft-cover brochure garenloos ingebonden. De voor- en achterpagina zijn tevens voorzien van mat-laminaat.