de gratis HSP
Website Check

Hoe fit is jouw website of webshop?
Je hebt een website waar je nog erg tevreden mee bent. Maar voldoet jouw website nog aan de nieuwste technieken en laatste trends? Google is door de tijd heen steeds kritischer geworden op de kwaliteit van de websites die ze indexeren. Bevat jouw website bijvoorbeeld fouten of is de website erg traag? Dan heb je grote kans dat Google jouw website links laat liggen en je laag scoort in de ranking, met als gevolg minder bezoekers op jouw website of webshop.
Wij checken jouw website op verschillende punten. Zo controleren we of jouw website responsive is en dus goed zichtbaar op zowel desktop als mobiele apparaten. Maar ook de snelheid van jouw website, de ranking binnen de zoekmachines en eventuele fouten nemen wij onder de loep.

Het belang van een website die up tot date is

Een website werkt bij de oplevering natuurlijk goed. De techniek is dan vaak nog up tot date en meestal zitten er op dat moment nog geen fouten in de website. Uiteraard is het wel belangrijk na oplevering van de website de vindbaarheid van je website goed te regelen. Een goede website of webshop moet natuurlijk ook bezocht worden.

Veel website die al een tijdje ouder zijn worden niet meer zo goed bijgehouden. Zo worden updates van eventuele plugins en techniek vaak niet meer gedaan. Daardoor bestaat de kans op een slechter functionerende website. Bovendien wordt de website daardoor ook vaak minder veilig. Ook de content op een website moet regelmatig worden vernieuwd. Als een bezoeker van jouw website steeds dezelfde content ziet, komt deze vaak niet meer terug. Tenslotte straalt een website met goede content vertrouwen uit.

Wij checken jouw website op 6 punten:

Responsiveness

Tegenwoordig worden website op steeds meer verschillende devices bekeken. Door een website responsive te bouwen past de website zich automatisch aan aan de schermgrootte van ieder apparaat. Hierdoor kan de website dus vanaf ieder device goed bekeken worden. Dat is ook goed voor jouw Google ranking!

Zijn er fouten?

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, je klikt op een link of button en krijgt vervolgens een foutmelding. Of je bezoekt een pagina en op de plaats waar een afbeelding moet verschijnen staat een vlak met een rood kruisje. En dan heb je ook nog de melding dat de website niet veilig is, door het ontbreken van een geldig SSL-Certificaat. Erg vervelend voor de bezoeker, maar ook zeer nadelig voor de ranking binnen Google.

Hoe snel is je website?

Niets is zo vervelend als het bezoeken van een trage website. Uit onderzoek van Google blijkt tevens dat meer dan de helft van de bezoekers via een mobiel apparaat de website verlaat als de laadtijd van de website langer is dan 3 seconden. En vaak is dit al eenvoudig te verbeteren door het comprimeren van de gebruikte afbeeldingen.

Hoe word je gevonden?

Tegenwoordig worden website op steeds meer verschillende devices bekeken. Door een website responsive te bouwen past de website zich automatisch aan naar het juiste apparaat. Hierdoor kan de website dus vanaf ieder device goed bekeken worden. Gunstig voor jouw Google ranking!

Gebruiksvriendelijk

Een website moet logisch zijn qua indeling en navigatie. Een bezoeker moet eenvoudig relevante informatie kunnen vinden op jouw website. Dat geldt zeker ook voor webshops. Als een bezoeker niet snel de juiste informatie of het gewenste product vindt, loop je het risico dat de bezoeker gaat kijken op de website van de concurrent en het daar wel vindt!

Content

Heel vaak zien we websites waarop gedateerde berichten staan of teksten waar grote taalfouten in staan. Dit wekt natuurlijk niet veel vertrouwen op bij de bezoeker. Wij controleren jouw website op ouderdom van de berichten en taalfouten. Indien gewenst kunnen wij jou ook helpen met het optimaliseren en professionaliseren van de content op jouw website.

Vraag nu de GRATIS HSP Website Check aan

Ben jij benieuwd hoe goed jouw website nog scoort? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang onze GRATIS website analyse met verbeterpunten en tips.