Website Jan van Erp

Jan van Erp is al meer dan 55 jaar toonaangevend in tegels en badkamers. Vanuit de 4 showrooms in Schijndel, Kaatsheuvel, Eindhoven en Born geven ervaren verkoopadviseurs klanten persoonlijk advies. Jan van Erp is de grootste tegelspecialist van Zuid-Nederland.

De context

Om klanten naar de showrooms te leiden speelt de website en de online vindbaarheid hiervan een steeds belangrijkere rol. Potentiële klanten oriënteren zich steeds vaker via internet. De website van Jan van Erp geeft een goede kijk op het assortiment tegels en badkamers. Daarnaast worden de maandelijkse acties op de website gecommuniceerd en kunnen klanten eenvoudig online een afspraak inplannen in het gewenste filiaal.

Omdat de website steeds vaker wordt bezocht via mobiele apparaten moest de website ook geoptimaliseerd worden voor mobiele telefoons en andere devices.

Diverse pagina’s van de website worden ook via social media ingezet. HSP heeft bestaande website van Jan van Erp gemoderniseerd en geoptimaliseerd.

De aanpak

De motor van de website, het cms-systeem, was technisch nog up-to-date. HSP heeft de look & feel aangepast en gezorgd voor een moderne frisse website die geheel responsive is en daardoor dus ook goed toont op alle mobiele apparaten.

Om de vindbaarheid te vergroten hebben we een module toegevoegd waarbij de gebruikte afbeeldingen op de website ook geïndexeerd worden en zijn er diverse landingspagina’s opgezet vanuit zoekwoorden. Met een Google Ads campagne gericht op conversie naar afspraken is het aantal afspraken in de showrooms het afgelopen jaar meer dan verdubbeld.