Bostik Tour de France

Bostik is een wereldleider op het gebied van lijmen en kitten. Bostik ontwikkelt al meer dan 125 jaar innovatieve oplossingen voor bouw, industrie en retail. Zo maakt Bostik treinen veiliger met brandwerende kitten en auto’s lichter door gebruik van lijmen i.p.v. schroeven.

De context

In de afgelopen eeuw heeft de Tour de France zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste sportevenementen ter wereld. Het verbindt mensen en brengt verschillende werelden bij elkaar. De Tour combineert alles wat sport zo speciaal maakt. Het gaat om focus en uithoudingsvermogen.

Bostik is sinds 2015 sponsor van de Tour de France en ook in 2018 is Bostik ‘official partner for smart adhesives’. Bostik voelt zich sterk verbonden met dit unieke evenement dat geavanceerde technologie, innovatie, teamspirit en buitengewone prestaties bij elkaar brengt.
Doelstelling van Bostik is maximale exposure tijdens de Tour en om waardevolle klanten de Tour de France te laten beleven.

De aanpak

Om de medewerkers in alle landen waarin Bostik actief is te enthousiasmeren heeft HSP een aantal communicatie-uitingen ontwikkeld. Van persbericht tot advertentie in het ‘ASO Roadbook’ en van roll-up banner tot de signing van de ‘Departure Village’. Om al deze communicatiemiddelen onder de aandacht te brengen bij de Bostik medewerkers is ervoor gekozen om een toolkit in de vorm van een online magazine te maken. In onze eigen Eezine software hebben we een toolkit ontwikkeld waaruit alle middelen gedownload kunnen worden. Tevens is er een introductiepagina, een omschrijving van wat Bostik levert als Official Partner en natuurlijk een overzicht van de etappes.