Bostik Marine App

Bostik is een wereldleider op het gebied van lijmen en kitten. Bostik ontwikkelt al meer dan 125 jaar innovatieve oplossingen voor bouw, industrie en retail. Zo maakt Bostik treinen veiliger met brandwerende kitten en auto’s lichter door gebruik van lijmen i.p.v. schroeven.

De context

Bostik heeft een speciale range producten voor marine toepassingen. Hiermee kunnen teakdecks, ramen en interieurs van schepen professioneel worden verlijmd en gekit. Voor een introductie van dit pakket aan marine-producten op een internationale beurs heeft Bostik HSP gevraagd om een aansprekende communicatiestrategie te ontwikkelen.

De aanpak

Voor de Europese markt heeft HSP een app ontwikkeld. In deze app is een dealerlocator, een instructievideo en een calculator opgenomen. Ook kan via de app de meest recente documentatie worden gedownload. We bouwden deze app met behulp van de  nieuwste technologie voor hybride mobiele apps. Dit biedt mogelijkheden tot snelle ontwikkeling en integratie met een bestaand CMS. Hiermee kan Bostik voortdurend de inhoud van de app aanpassen en is ze in staat om wijzigingen te delen, door middel van push-notificaties. Om de app te promoten werden op de beurs flyers, voorzien van een QR code, uitgedeeld waarmee ook nog eens leuke prijzen gewonnen konden worden.