Bostik Brand roll-out

Bostik is een wereldwijd toonaangevende producent van lijmen en kitten voor de bouw, industrie en consumentenmarkt. Bostik maakt onderdeel uit van de Franse multinational Arkema.

De context

In 2013 is het huidige Bostik logo ontworpen en is ‘Gary’ de Gecko geboren. Bostik heeft de ambitie om het merk verder te laten groeien naar een Iconic brand. Hiervoor heeft Bostik de afgelopen 2 jaar samen met Get Hooked een nieuwe Brand Journey ontwikkeld. Er is per Business Unit een brand story geschreven en een brand promise en framework bedacht. Op 10 juni 2021 vond tijdens de Bostik Brand Day de launch van de nieuwe brand Journey plaats.

De aanpak

In samenwerking met Get Hooked heeft HSP de rollout verzorgd van de rebranding. Wereldwijd is er een interne campagne bedacht waarbij de stakeholders eerst posters en roll-up banners ontvingen waarop de rebranding aangekondigd werd. Direct na de launch op 10 juni heeft HSP experienceboxen gemaakt met een field guide, posters, timeframe en een gadget. De komende tijd wordt het aangepaste logo, het framework en de promise overal zichtbaar in alle communicatiemiddelen van Bostik.