De nieuwste ontwerp trends voor logo’s.

Een goed logo is de basis voor al jouw communicatie-uitingen. Het is dus erg belangrijk om veel aandacht te besteden aan het ontwerpen van jouw logo en huisstijl. Een logo is vaak het eerste beeld waarmee (potentiële) klanten worden geconfronteerd. En je hebt natuurlijk maar één keer de kans een goede eerste indruk te maken.

Maar ook bij het ontwerpen van logo’s hebben we te maken met trends. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat een logo niet oneindig houdbaar is. In sommige gevallen is het verstandig jouw logo na een aantal jaren mee te laten bewegen met de nieuwe trends. Hierdoor blijft het logo up-to-date. In dat geval is het uiteraard wel zaak om het logo uitsluitend op te frissen en niet helemaal opnieuw te beginnen met ontwerpen. Je huidige logo wordt inmiddels al door veel mensen herkend.

 

Actuele trends:

Minimalisme
Mede doordat bedrijven steeds vaker via digitale kanalen communiceren met hun (potentiële) klanten en leveranciers zien we dat logo’s door de jaren heen steeds eenvoudiger worden. De typografie is eenvoudiger en versieringen worden steeds meer achterwege gelaten. Veel grote bedrijven gaan mee in deze trend, bijvoorbeeld:

 

Kleurverlopen zijn weer hip
Ook de kleurverlopen in logo’s zijn weer helemaal terug. Na een lange periode van ‘flat design’. Dit wil niet zeggen dat je in een ontwerp een overkill aan verschillende kleurverlopen moet opnemen. De trend is subtiel gebruik van kleurverlopen.

 

De kunst van het weglaten
Bij woordmerken worden bij de nieuwe designs iets weg gelaten. Dit ligt in de lijn van minimalisme. Wel moet na het weglaten de naam nog steeds goed naar voren komen.

 

Geometrie met overlappende elementen
De overlappende geometrische elementen geven luchtige en gelaagde uitstraling aan het logo. Wanneer je de vlakken ook nog (semi)transparant maakt krijg je een heel bijzonder effect.

Dunne lijnen
Dunne lijnen in jouw logo ontwerp worden geassocieerd met exclusiviteit en een clean ontwerp. In deze stijl passen voornamelijk schreefloze lettertype en eenvoudige elementen.

Unieke lettertypes
Waar er voorheen veel op elkaar lijkende lettertypes gebruikt werden in logo’s, zie je voortaan dat er steeds vaker unieke lettertypes gekozen worden. Ook een op maat gemaakt lettertype voor een bedrijf komt steeds, vaker voor.

meer berichten

Logotrends

Logotrends

De nieuwste ontwerp trends voor logo’s. Een goed logo is de basis voor al jouw communicatie-uitingen. Het is dus ... Lees meer...

Organische Vindbaarheid

Organische Vindbaarheid

Extra bezoekers op jouw website zonder advertentiekosten. Je hebt geïnvesteerd in het bouwen van een nieuwe website Lees meer...