werkwijze

Voor het maken van een video of animatie gebruikt HSP een stappenplan. In 6 duidelijke stappen bereiken we het optimale resultaat.

Offerte & planning

Voordat we aan de slag gaan inventariseren we jouw wensen en wat voor video of animatie je voor ogen hebt. Deze inventarisatie leggen we vast in een offerte inclusief een debriefing. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Ook stellen we een planning op zodat we weten wat er van elkaar verwacht wordt en wanneer wat moet gebeuren.

 

Briefing

De exacte stijl van de film, commercial of animatie bepalen we op basis van een gesprek. Dit kan op locatie of telefonisch plaatsvinden. In de briefing worden zaken als ‘het doel van de video of animatie’,’ de exacte boodschap’, ‘de doelgroep ‘ en ‘de stijl’ vastgelegd.

Script & storyboard

Na de goedkeuring van de briefing starten wij met het opstellen van storyboard & script. Onze copywriter verwerkt je boodschap op een zo’n effectief mogelijke manier in een beknopt script. De copywriter redigeert alle teksten tot een goed lopende spreektekst voor de voice-over.
Onze designers voorzien het script van schetsen voor de animatie of van een draaiboek voorzien van shots als het een video betreft. In het draaiboek staat vermeld wat, wie, waar en wanneer er gefilmd wordt. Het script, de spreektekst en het storyboard worden vooraf ter goedkeuring voorgelegd.

Productie

Na goedkeuring van het script, storyboard en draaiboek starten wij met de productie van de animatie of met de video-opnames. De video-opnames vinden plaats op locatie of in de studio. HSP heeft eigen hoogwaardige video-apparatuur incl. een 4K drone. Onze motion designers maken op basis van het script en storyboard een animatie.

Montage

De beste beelden worden vanuit het ruwe videomateriaal geselecteerd. Deze beelden worden samen met een professionele voice-over en sound gemonteerd tot een goedlopend verhaal. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk aan voice-overs. Ook voorzien we jouw animatie of video van rechtenvrije sound in de stijl van jouw organisatie. Dit geeft een extra dimensie en brengt de kijker in de juiste stemming.

Goedkeuring & oplevering

De video of animatie is pas klaar als je 100% tevreden bent. Wij leveren deze in het gewenste formaat aan. Als je een opvallende animatie of video hebt laten maken, is het belangrijk dat deze bij zoveel mogelijk mensen terecht komt. Je kunt in eerste instantie je animatie gebruiken op jouw eigen website of blog. Daarnaast kun je jouw video of animatie delen via social media kanalen als Facebook, Twitter en Linkedin. Wij helpen je om je video op zoveel mogelijk platforms zichtbaar te maken. Als de uitleg animatie alle juiste elementen heeft dan zullen de kijkers hem enthousiast delen in hun netwerk en is het een kwestie van tijd voordat de eerste enthousiaste reacties binnenstromen. Voor een goede vindbaarheid op Youtube kan HSP de film of commercial online plaatsen. Wij zorgen ervoor dat de film of commercial gevonden wordt op de zoekwoorden die voor jouw organisatie van belangrijk zijn.

Wil je ook een video of animatie?

Stuur ons dan een berichtje.
En wij nemen snel contact met jou op.